Koen Samson - Nieuwe Operationeel Directeur bij Veilinghuis Van Spengen

Na het afronden van zijn studie is hij werkzaam geweest als expert en veilingmeester een bekend en gevestigd veilinghuis in Groningen én bij Veilinghuis Van Spengen Hilversum.

In 2005 begon hij als expert bij het internationale veilinghuis Christie’s in Amsterdam. Vervolgens is hij daar werkzaam geweest als General Valuer en verantwoordelijk voor grote internationale projecten, taxaties en diverse toonaangevende veilingen. Eind 2013 maakte Samson de overstap naar het internationale veilinghuis Bonhams, waar hij tot juni 2022 als Managing Director verantwoordelijk is geweest voor het kantoor in Nederland.

Na een rol als MT-lid en Head of Department bij een internationaal online veilingplatform voor Kunst en Antiek en een korte periode als zelfstandig adviseur is Samson met ingang van 1 februari 2024 terug bij Veilinghuis Van Spengen.

Koen Samson: “Ik ben blij weer terug te zijn op ‘het oude nest’. Ik kijk er naar uit om samen te werken met Patrick van Huisstede, Martijn Janssens en het enthousiaste en kundige team bij Van Spengen. Ik hoop met mijn kennis en ervaring een goede en stevige bijdrage te kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling, professionalisering en groei van Veilinghuis Van Spengen.”