Bieden & Kopen

Bieden tijdens een Timed Online veiling

Deze veiling gaat geheel via internet en staat onder onafhankelijk toezicht van deurwaarderskantoor Deurwaarder.com 

Bieden is mogelijk via een zo genaamd Timed-Online veilingsysteem.  De veiling loopt vanaf het moment dat de catalogus online staat en stopt op een aangegeven tijd. Alle kavels zijn te zien tijdens de kijkdagen en in onze online catalogus met afbeeldingen en richtprijzen. Na het aanmaken van een account kunt u de gehele periode biedingen achterlaten op onze website.

 

Biedingen worden altijd behandeld als “auto bod” waarbij de computer in stappen van €5,- voor u meebiedt tot het door u opgegeven maximum. Uw maximum is bod is strikt persoonlijk en zelfs het veilinghuis kan dit niet inzien. Indien uw bod wordt overboden krijgt u hiervan tot een half uur voor sluiting van het betreffende kavel bericht per e-mail. 

 

U kunt uw biedingen het beste volgen als u ingelogd bent onder 'Mijn Catalogus'  > 'Mijn Timed-Online biedingen.

 

 

Uiteindelijk wordt het pas echt spannend in de laatste minuten. Wanneer iemand in de laatste 5 minuten biedt, wordt de veiling voor het betreffende kavel tot 5 minuten verlengd, zo heeft de tegenpartij weer voldoende tijd om een hoger bod uit te brengen. Het biedverloop kan snel gaan, er worden in het laatste half uur voor sluiting dan ook geen mails meer vertuurd om aan te geven dat u bent overboden. U dient de sluiting van het kavel zelf te volgen om te zien of u overboden bent.

 

Er is geen mogelijkheid in de zaal mee te bieden. Om via onze website mee te bieden dient u te zijn geregistreerd als klant. (registraties worden enkele malen per uur verwerkt en is mogelijk tot één uur voor de sluitingstijd)

Wanneer iemand in de laatste 5 minuten biedt, wordt de veiling voor het betreffende kavel tot 5 minuten verlengd, zo heeft de tegenpartij weer voldoende tijd om een hoger bod uit te brengen.

Alle biedingen zijn bindend en kunnen niet worden ingetrokken

Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij u niet tot het laatste moment te wachten met het invoeren van uw maximum bod. U loopt dan de kans dat u te laat bent.

 

Veilingkosten

Het bedrag waarvoor u uiteindelijk iets koopt bestaat uit de veilingprijs en de kosten. Veilinghuis Van Spengen berekent 29% opgeld (veilingkosten) en € 0,50 aan nummergeld per gekocht artikel.
 

Ophalen aankopen, transport en verzending

Aankopen kunnen worden opgehaald op afspraak

Klik hier voor verdere transport mogelijkheden of verzending 


Veilingvoorwaarden

Op alle veilingen georganiseerd door Veilinghuis Van Spengen zijn de onderstaande voorwaarden van toepassing. Eenieder die op welke wijze dan ook deelneemt aan een van deze veilingen dient op de hoogte te zijn van deze voorwaarden.

Voor deze veiling hebben wij gebruik gemaakt van onderstaand coderingssysteem voor porselein, aardewerk en glaswerk.

 

A: gaaf
B: schilfertjes of andere lichte schade
C: scheur, haarlijn en/of andere schade
D: ernstig beschadigd

NB: Deze codering geeft slechts een indicatie en kan nimmer aanleiding zijn voor het ontbinden van de aankoop. U dient ten alle tijde zelf de staat van eventuele aankopen te beoordelen, dit geldt ook voor kavels zonder codering.
 

Beschrijving van schilderijen, tekeningen en aquarellen:

 • Een werk gecatalogiseerd met ‘ges.’ of ‘gesigneerd’ is naar onze mening een werk van de genoemde kunstenaar.
 • Een werk gecatalogiseerd met ‘gemon.’, ‘gemonogrammeerd’ of ‘vervaardigd door’ is naar onze mening een werk van de genoemde kunstenaar, het werk is echter niet gesigneerd.
 • Een werk gecatalogiseerd met ‘toegeschreven aan’ is naar onze mening waarschijnlijk een werk van de genoemde kunstenaar.
 • Een werk gecatalogiseerd met ‘ges. naar’, ‘naar of ‘met signatuur’ is naar onze mening niet van de hand van de genoemde kunstenaar.
 • Een werk gecatalogiseerd met ‘mogelijk’ dan is het veilinghuis er niet zeker van of het werk van de genoemde kunstenaar is.

Beschrijving  van klokken, horloges, technische en/of elektrische apparaten

 • Van Spengen geeft geen enkele vorm van garantie op de werking van uurwerken , technische en/of elektrische apparaten.

 

 

Vragen over registratie / Inloggen:

 1. Ik ben al klant maar weet mijn wachtwoord niet meer?

Een nieuw wachtwoord is op te vragen via de button “Ik ben mijn wachtwoord vergeten”.

 

 1. Ik weet mijn inloggegevens (gebruikte mailadres) niet meer?

U kunt beste een geheel nieuwe registratie aanmaken, wij koppelen deze nieuwe registratie aan uw bestaande gegevens.

 

 1. Het lukt mij niet me te registreren, ik krijg de melding e-mailadres is al bekend

Uw gegevens zijn al bekend in ons klantenbestand u kunt een wachtwoord aanvragen via de button “ik ben mijn wachtwoord vergeten”

 

 1. Bij het aanmaken van een wachtwoord krijg ik de melding invalid token?

Dit komt meestal omdat de link waarmee het wachtwoord ingesteld kan worden is verlopen, deze is beperkt geldig. U kunt het beste nogmaals de button ‘ik ben mijn wachtwoord vergeten’ gebruiken en via de meest recente link het wachtwoord instellen.

 

 1. Ik wil mijn gegevens aanpassen wat moet ik doen?

Als u bent ingelogd u onder de knop ‘mijn catalogus’ uw gegevens aanpassen.

 

 1. Ik heb me geregistreerd maar ik kan niet bieden

Het kan zijn dat uw registratie nog niet is behandeld. Nieuwe registraties worden tijdens kantooruren minimaal 2x per uur verwerkt. Buiten kantooruren is dit minder frequent.

 

 1. Ik heb een bod gedaan maar zie dit bod niet staan bij het betreffende kavel.

U kunt uw biedingen controleren onder de de knop ‘mijn catalogus’ > ‘mijn timed online biedingen’. Alle biedingen worden behandeld als autobod, het biedsysteem bied voor u mee tot het door u opgegeven maximumbedrag is behaald.

 

 1. Ik krijg de melding “ongeldige login”

De combinatie van het ingevoerde e-mailadres en wachtwoord is onjuist.

 

Houdt u er rekening mee dat wij geen wachtwoorden of mailadressen automatisch invullen. Dit zijn persoonlijke instellingen op het door u gebruikte apparaat. Wij adviseren u allen in te vullen velden leeg te maken en uw mailadres en wachtwoord handmatig in te vullen (ook niet automatisch aanvullen).

           

Voor eventuele verdere vragen kunt u contact opnemen op 035-6400989 of via mail op info@vanspengen.com