Verkopen

Verkopen

Wilt u (delen van) een inboedel of erfenis verkopen? Veilinghuis Van Spengen kan u helpen de goederen voor een goede prijs op de veiling te brengen. Het inbrengen van items voor de veiling is mogelijk tijdens een speciale ‘inbrengperiode’. U kunt dan langskomen bij Van Spengen voor een kosteloze en vrijblijvende taxatie van de goederen die u wilt laten veilen. Gaat het om grotere objecten, complete verzamelingen of inboedels, dan kan de taxatie ook bij u thuis plaatsvinden. Na de taxatie hoort u of de betreffende zaken te veilen zijn en – zo ja -  wat de verwachte opbrengst zal zijn.

 

Kosten

Als uw inbreng geveild is, betaalt u van de uiteindelijke opbrengst een percentage van 18,15% (incl. BTW). Uit deze bijdrage worden ook de kosten van catalogus, foto’s, advertenties en dergelijke betaald. Als uw inbreng niet wordt verkocht, heeft u uiteraard ook geen kosten.

Als u vragen heeft of een afspraak wilt maken, kunt u contact met ons opnemen.

 

Taxaties

Taxaties kunnen meerdere doelen hebben: voor de veiling, de verzekering, verdeling onder verschillende partijen of successie (bij erven). De registertaxateurs van Van Spengen zijn aangesloten bij TMV, de federatie van taxateurs, makelaars en veilinghouders. Om onderdeel van TMV uit te mogen maken is bewijs van professionaliteit, deskundigheid en discretie benodigd. 

Tarieven van taxaties


Taxaties voor veiling zijn geheel kosteloos en vrijblijvend. U kunt hiervoor tijdens openingstijden zonder afspraak bij ons langskomen gedurende de speciale taxatie/inbrengperiodes. Voor complete verzamelingen of inboedels komt een van onze registertaxateurs graag bij u thuis voor een vakkundige en persoonlijke taxatie.

Voor taxaties met officieel, door alle instanties en verzekeringsmaatschappijen erkend, rapport rekenen wij het standaardtarief van €150,- (ex. btw) per uur. In dit rapport staan beschrijvingen en waardes van al uw kunst, antiek en kostbaarheden.


Taxatie op basis van foto


Twijfelt u over de geschiktheid van uw stukken voor de veiling? U kunt ons een foto mailen met de betreffende items, taxatie@vanspengen.com . U ontvangt dan binnen een week een globale taxatie. Naar aanleiding hiervan kunt u besluiten al dan niet langs te komen of een afspraak te maken met een taxateur. De taxatie op basis van foto blijft een indicatie, voor een definitieve waardebepaling is het van belang de stukken in het echt gezien te hebben.