taxatie en verkoop

 

Taxatie aan huis

Voor een vrijblijvende en kosteloze veilingtaxatie van inboedels of complete verzamelingen kunt u doorlopend een afspraak maken met een van onze experts. Een van onze gecertificeerde registertaxateurs komt graag bij u thuis voor een vakkundige taxatie en persoonlijke kennismaking. 

 

Taxatie op kantoor

Een taxatie / inbreng afspraak is ook mogelijk bij ons op kantoor, u kunt de getaxeerde objecten dan direct eventueel achterlaten voor veiling. Afspraken op kantoor kunnen bij voorkeur worden gemaakt binnen een zogenaamde inbreng en taxatieperiode. (Zie agenda)

 

Taxatie op basis van foto

Twijfelt u over de geschiktheid van uw stukken voor de veiling? U kunt ons een foto van de betreffende stukken mailen naar info@vanspengen.com . U ontvangt dan binnen een week een globale taxatie. Naar aanleiding hiervan kunt u besluiten al dan niet langs te komen of een afspraak te maken met een taxateur. De taxatie op basis van foto blijft een indicatie, voor een definitieve waardebepaling is het van belang de stukken in het echt gezien te hebben.

 

Verkopen

Als uw inbreng geveild is, betaalt u van de uiteindelijke opbrengst een percentage van 18,15% (incl. BTW). Uit deze bijdrage worden ook de kosten van catalogus, foto’s, advertenties en dergelijke betaald. Als uw inbreng niet wordt verkocht, heeft u uiteraard ook geen kosten.

Als u vragen heeft of een afspraak wilt maken, kunt u contact met ons opnemen.

 

Taxaties voor andere doelen

Taxaties kunnen meerdere doelen hebben: voor de veiling, de verzekering, verdeling onder verschillende partijen of successie (bij erven). De registertaxateurs van Van Spengen zijn aangesloten bij TMV, de federatie van taxateurs, makelaars en veilinghouders. Om onderdeel van TMV uit te mogen maken is bewijs van professionaliteit, deskundigheid en discretie benodigd. 

Voor taxaties met officieel, door alle instanties en verzekeringsmaatschappijen erkend, rapport rekenen wij het standaardtarief van €150,- (ex. btw) per uur. In dit rapport staan beschrijvingen en waardes van al uw kunst, antiek en kostbaarheden.